Az inverterek szerepe meghatározó fontosságú a napelemes rendszerben, éppen ezért nem mindegy, hogy milyen áramátalakítót használunk. A Huawei inverter vélemények is azt mutatják, hogy egy ismert márka megfelelő funkciókkal és kiegészítésekkel valóban jobb lehet, mint más inverterek. 

Cikkünkben bemutatjuk, hogy mi is az az áramátalakító (inverter) és mit érdemes tudni róla. Emellett szót ejtünk a piacon kapható főbb Huawei inverterekről és arról is, hogy a Huawei inverter vélemények alapján mit érdemes választani. A Huawei inverter vélemények saját ügyfeleinktől származnak, tehát valódi referenciákból gyűjtöttük össze. Érdemes elolvasni cikkünket, ha kíváncsi a Huawei inverter véleményekre!

Mi az az inverter, mit kell tudni róla?

A napelemes inverter abban segíti a rendszert, hogy a napelem által megtermelt energiát egyenárammá alakítsa át. A DC/AC, azaz az egyenáram váltóárammá konvertálása elengedhetetlen, hiszen a háztartások jellemzően váltóárammal működtetik a berendezéseket, fogyasztókat. A Huawei inverter vélemények szerint egy hangtalan berendezésről beszélünk.

Emellett más feladatokat is ellát egy inverter

  • felügyeli a rendszer teljesítményét és optimalizálja azt: akár 30%-kal több energiát termelve az egyes finomhangolásokkal,
  • túlfeszültség-védelmet biztosít és más biztonsági funkciókat is ellát,
  • elérhetővé teszi a monitoringot, azaz jelentést küld az energiatermelésről és az esetlegesen előforduló problémákról vagy hibákról is,
  • a tulajdonos akár a mobiltelefonjáról is követhető a rendszer valós idejű működését,
  • ma már olyan áramátalakítók is elérhetőek, melyek még a leárnyékolt napelem cellák lekapcsolására is képesek a magasabb fokú hatékonyság elérése érdekében

De milyenek a Huawei inverter vélemények? Sokan nem tartják igazán olcsó berendezésnek, cserébe számos remek funkciója és hosszú élettartama van a versenytársaknál hosszabb garanciaidővel. A Huawei elsősorban az elektronikai eszközök gyártásában ismert, azt viszont már kevesebben tudják, hogy a cég már a ‘90-es évek óta foglalkozik különféle fejlesztésekkel. Így jöhetett létre a Huawei inverter is. A Huawei inverter véleményekről a cikk végén olvashat.

Hibrid napelemes rendszerek – ez lesz a jövő? 

Amit még fontos megemlíteni, hogy a Huawei inverterek akár hibrid rendszerekben is képesek működni. Mit jelent ez? Az inverter képes a villamos hálózatra és a telepített akkumulátorokra is csatlakozni. Az elmúlt időszak kormányzati döntései alapján ez igazán hasznos lesz a magyar háztartások számára, ráadásul ahol nincsen lehetőség a villamos hálózatra történő csatlakozásra, ott eddig is egyetlen megoldás volt az akkumulátoros (szigetüzemű) tárolás.

Az inverter a napelem által megtermelt energiát tehát kétféleképpen tudja irányítani. Melyek ezek a lehetőségek?

  • Egyik esetben az áramszolgáltató felé továbbítja.
  • A másik esetben pedig akkumulátorokban tárolja el.

A Huawei inverter vélemények egyöntetűen azt mutatják, hogy érdemes beruházni a jövőben is hasznos megoldásra! Ráadásul még csak nem is kell az akkumulátoros részre gondolni a beszerelés során, hiszen ha később úgy alakul, akkor a hálózati csatlakozás mellett vagy helyett akár akkumulátorokhoz is csatlakoztatható az inverter. Nagy előnye pedig az, hogy a megtermelt energia először az akkumulátorokat tölti fel, majd ezután a fel nem használt áram hálózati visszatáplálásra kerül. 

Napelemmel borított háztető a jövő

Milyen típusú Huawei inverterek vannak?

A Huawei inverter vélemények már nemcsak az ipari, de a lakossági felhasználásban is megjelennek, ami nem csoda, hiszen a cég a világ vezető inverter gyártója.

Pontosan milyen Huawei inverterekkel dolgozunk?

Kínálatunkban megtalálható a 2 munkapontos M1 széria, melynek számos előnye közül manapság az egyik legfontosabb az az, hogy külső akkumulátor pakkal is bővíthető. Ennek megfelelően és a könnyű telepíthetőségnek köszönhetően akár egy hibrid napelemes rendszer is kiépíthető (hálózati visszatáplálási lehetőséggel és akkumulátorokkal). Ezek a pontos típusok jellemzően a Huawei SUN2000-3KTL-M1, Huawei SUN2000-4KTL-M1, Huawei SUN2000-5KTL-M1, SUN2000-6KTL-M1, SUN2000-8KTL-M1 és SUN2000-10KTL-M1.

A Huawei inverterek passzívhűtéssel rendelkeznek, ezáltal igencsak csendes és megbízható berendezésekről beszélhetünk. Maximum hatásfoka 98%, mivel részlegesen vagy akár teljes mértékben is optimalizálható. A 10 éves gyártói garancia a Huawei inverterek esetében akár 20 évre is kibővíthető, ráadásul Wi-fi kártyával és monitoring szolgáltatással is rendelkezik. A Huawei inverter vélemények alapján a már telepített berendezések nagy népszerűségnek örvendenek ügyfeleink körében.

Az Aleron ügyfeleinek tapasztalatai: Huawei inverter vélemények

Mivel számos napelemes rendszert telepítettünk már az ország egész területén, ezért most összegezzük a Huawei inverter véleményeket. Ügyfeleink elkötelezettek a zöld energia iránt, emellett olyan rendszer kiépítését szerették volna elérni, ami nemcsak minőségi és hatékony, de hosszú garancia is létezik rá. 

Ebben az esetben a Huawei invertert ajánlottuk, hiszen erre az eredeti 10 év helyett akár 20 évre is meghosszabbítható a garancia. A Huawei inverter vélemények során sokan dicsérték az inverter letisztult kinézetét és hangtalan működését. Emellett pozitív vélemények érkeztek cégünk hozzáállására és a telepítés, majd a működés problémamentességére is.

Nézzük is, hogy mit szóltak az ügyfeleink!

Huawei inverter vélemények egyik ügyfelünk esetében:

„Cégünk személygépjárművek javításával foglalkozik. Mivel cégünk régóta elkötelezett minél zöldebb energia alkalmazása mellett, a következő lépés a napelem rendszer kiépítése volt.

A visszajelzések alapján egyértelművé vált, hogy érdemes számunkra a beruházást véghez vinni. Ezt követően a számunkra legszimpatikusabb ajánlatot adó céggel, az Aleron Energiával szerződtünk le. A beüzemelés idén tavasszal történt. A termelés azóta zavartalan. Az üzemeltetés rendkívül könnyű, nem merült fel semmilyen technikai probléma. Az inverter is meglepően halk, a szerelői környezetben fel sem tűnik.”

Aleron Komment: Köszönjük a kedves szavakat! Igen a Huawei inverterekre jellemző a passzív hűtés, mely lehetővé teszi a szinte hangtalan működést.

Huawei inverter vélemények másik ügyfelünk szemszögéből:

 “Pár hete voltak nálunk, maximálisan elégedettek vagyunk a telepítéssel, minden rendben ment. Mindenképpen Huawei invertert szerettünk volna a garancia idő és a későbbi akkumulátor csatlakoztatási lehetőség miatt.”

Aleron Komment: Köszönjük, hogy minket választottak! A Huawei kiemelkedő 10 év gyártói garanciát vállal termékeire, mely akár meg is hosszabbítható 20 évre. Ez bizonyítja, hogy a cég is bízik a termékben. A Huawei inverterekeknek a TÜV tesztjei alapján is mindössze 0,5%-os az éves meghibásodási aránya. A Huawei 3-10KTL-M1 sorozatú inverterei hybrid üzemmódra alapból képesek, ami kiemeli a márkát a többi inverter közül. A jövőben lehet a rendszerhez csatlakoztatni a Huawei saját akkumulátor típusát, a LUNA2000-et.

Huawei inverter

Konklúzió

Cikkünkben megmutattuk, hogy milyen főbb dolgokat kell tudni a napelemes inverterről és azt is, hogy a hibrid inverter lehet a jövő népszerű technológiája. Ezután bemutattuk a Huawei inverterek típusait és azt is, hogy mi melyikkel dolgozunk. A Huawei inverter vélemények alapján látható, hogy a Huawei inverterek megbízható és hatékony munkát eredményeznek.

Napelemes rendszer telepítéséhez, inverter vásárlásához keressen fel minket bátran az Aleron Energia elérhetőségein.