A napelem rendszerek telepítése háztartások és vállalkozások számára egyaránt komoly segítséget nyújthat az áramfogyasztáshoz kapcsolódó rezsiköltségek csökkentésében. Az aktuálisan elérhető pályázatoknak köszönhetően pedig a megtérülés is záros határidőn belül elvárható. A kulcsrakész rendszerek beszerzése és kivitelezése azonban meglehetősen komplex folyamat.

Segítség a rezsiterhekben

A megújuló energiaforrások tudatosabb felhasználásáról globális szinten is egyre több szó esik, melyre jelenleg abszolút releváns alapot ad az energiaárak elszabadulása. A világpiacokon eddig jellemzően a nem megújuló energiaforrások jelentették a kereskedelem alapját, ezzel lényegében a háztartási felhasználókat is rákényszerítve azokra a megoldásokra, melyeket a piac igényei diktáltak. A rendszer bizonyos szintű megborulása szinte borítékolható volt, most pedig, hogy a mindennapi energiaellátáshoz kapcsolódó költségek elszabadultak, a többség szeme hirtelen felnyílt.

A forradalom persze már korábban is elkezdődött, hiszen számos helyen találkozhatunk különféle zöld megoldásokkal. A leglátványosabban talán az autóiparban látszik az új hullámok meglovaglása, hiszen napjainkban egyre több hibrid hajtású vagy teljesen elektromos autó árasztja el az utakat. A környezetbarát energiaforrások használata azonban természetesen más területeken is egyre elterjedtebb. Ha a mindennapok szintjén vizsgáljuk a kérdést, a legeklatánsabb példát erre mindenképpen a napelem alkalmazása jelenti.

Kedvezően zöld feltételek

A napelem rendszerek „lakossági” elterjedésének egyik oka mindenképpen a már említett energiaár emelkedésben keresendő. Bár hazánkban a különböző rezsivédelmi intézkedések igyekeznek némiképp normális szinteken tartani a lakossági energiaárakat, az emelkedés így is érezhető. Nem beszélve a céges felhasználókról, akik számára nem minden esetben érvényesek a kedvezményekre vonatkozó szabályozások, így ők sok esetben rendkívül nehéz helyzetbe kerülnek, ha a hó végi rezsiköltségekről van szó.

A napelem reform másik oka pedig az, hogy kifejezetten kedvező pályázati és támogatási lehetőségek állnak azok rendelkezésére, akik ily módon szeretnék javítani háztartásuk vagy vállalkozásuk energetikai besorolását. Bár a szolgáltatók fanyalgása lényegében végigkíséri ezt új telepítési hullámot, de ez is a rendszerek kiváló működését támasztja alá. Bár a piaci szereplők igényeire a kormány is próbált reagálni, jelenleg is ott tartunk, hogy ha valaki időben lépett, még legalább egy évtizedig garantáltan kedvező elszámolási feltételek közé kerül.

A napelem rendszerek népszerűsége tehát töretlen, sokan azonban nincsenek tisztában vele, hogy pontosan mivel is jár a rendszer beszerzése, megtervezése, telepítése és üzemeltetése. Vagy egyáltalán, hogy hogyan is néz ki egy ilyen kulcsrakész napelem rendszer, milyen módon képes segíteni a rezsiköltségek csökkentésében, illetve milyen várható megtérüléssel számolhat, ha energetikai fejlesztésbe fektet. Ennek a folyamatnak igyekszünk most jobban utánajárni.

Ajánlatkérés

A napelem rendszer beszerzésének folyamata mindenképpen az ajánlatkéréssel indul. Lényegében ez a legegyszerűbb lépcsőfok a komplett eljárásban, hiszen ekkor csak jelezzük az általunk kiválasztott napelemekkel foglalkozó cég felé, hogy érdeklődünk a megoldás iránt. Az ajánlatkészítés jól bevált sablonok mentén gyorsan megvan, ám fontos tudni, hogy ezek a rendszerek abszolút személyre szabottak. Sok múlik a ház adottságain, a meglévő rendszeren, illetve a felhasználói igényeken is, így a pontos napelem ár csupán egy helyszíni felmérés után állapítható meg.

Helyszíni felmérés

Egy optimalizált és abszolút személyre szabott rendszer kiépítése a helyszíni szemle nélkül gyakorlatilag lehetetlen. E folyamat során a szakértő cég munkatársai egy előre egyeztetett időpontban megtekintik a telepítés helyét, felmérik a lehetőségeket és természetesen megismerik a felhasználó problémáit és szükségleteit. Ezek összessége vezet aztán ahhoz, hogy egy végletekig tökéletesre csiszolt árajánlat készüljön, illetve, hogy a napelem rendszer tervezése is gördülékeny legyen.

A rendszer megtervezése és végleges árajánlat készítés

A legideálisabb megoldás megtalálásához és a napelem rendszer optimalizált működéséhez talán ez a lépés a legfontosabb. A helyszíni felmérést követően a látottak alapján szakembereink véglegesítik korábbi tájékoztató árajánlatát. A tervezői és kivitelezői tapasztalat garantálja azt, hogy a telepített rendszer teljes mértékben képes alkalmazkodni a lehetőségekhez és körülményekhez, így pedig lényegében bárhol az adottságoknak megfelelő legoptimálisabb napelem rendszer épülhet ki.

Szolgáltatói engedélyeztetés

A hálózatra csatlakoztatott napelemes rendszerek igénybejelentés kötelesek az illetékes áramszolgáltató felé. Meghatalmazással ennek ügyintézését is lefolytatjuk Ön helyett! Amennyiben mérőhelye korszerűsítést igényel, úgy természetesen ebben is segítségére tudunk lenni.

Kivitelezés

Az előző jó néhány pontból is látható, hogy a napelem telepítése előtt mennyi különböző fázison érdemes végigmenni ahhoz, hogy a lehető legjobb eredményt kapjuk. A napelemek telepítése és a rendszer kivitelezése lényegében az előkészítési folyamat jutalma, amikor is fizikai formába öntjük az addigi terveket és elképzeléseket. Egy kulcsrakész rendszer műszaki értelemben is számos összetevőből áll, így természetesen a napelem panelek mellett az inverter és a védelmi rendszerek is telepítésre kerülnek. Van, amire azonban nekünk sincs ráhatásunk, így a kötelező villanyóra cserét a szolgáltatóval kell intézni.

Utólagos ügyféltámogatás

Az Aleron minden elkészült napelem rendszert egy kicsit a sajátjának is tekint, így természetesen a kivitelezés során sem engedjük el partnereink kezét. Garanciális és szakértői szolgáltatásaink ugyanúgy rendelkezésre állnak a telepítés után is bármikor. Termékeink magas minőséget képviselnek, de a cél természetesen az évtizedekig tartó, problémamentes működés. Ezt igyekszünk támogatni szakértőink segítségével és adott esetben karbantartási és szerviz munkákat is vállalunk. Ezzel biztosítjuk azt, hogy a telepített napelem rendszerek megbízhatóan végezzék a dolgukat.

Egy kulcsrakész napelem rendszer beüzemeléséig tehát viszonylag hosszú út vezet, ám az ügyfelek számára mindenképpen óriási könnyebbség az, hogy lényegében a teljes folyamat során jelen vagyunk, minden lépést támogatunk és minden felmerülő igényre és kérdésre igyekszünk kielégítő megoldást kínálni. Bár a szabályozások folyamatosan változnak, továbbra is azt mondhatjuk, hogy a napelem rendszer kiépítésére fordított befektetés hosszabb távon is kifizetődő. Emellett pedig egy olyan energetikai megoldás, mely segít korszerűbbé és költséghatékonyabbá tenni a rendszereket.

aleron szolgáltatások

Országszerte egyre többen választanak minket!

Mi biztos kézzel, teljeskörűen segítjük a teljes ügymenetet.

Önnek csak annyi dolga van, hogy felvegye velünk a kapcsolatot!

ÁRAINK ÉS ÁRAJÁNLAT KÉRÉS