Mielőtt jóhiszeműen megvennénk a reklámok szerint „fűtésre optimalizált és  hihetetlenül olcsó” klímaberendezésünket, szeretnénk leszögezni már jó előre: klímával fűteni olcsó és hatékony alternatíva de olyan klímaberendezést vásárolni amely célzottan és VALÓBAN alkalmas fűtés kiváltására, komoly befektetés!

Fontos információ, hogy a klímagyártók nem különböztetik meg gépeiket attól függetlenül, hogy átmeneti fűtésre (értsük: átlagos késő őszi időszak, kora tél, enyhe idő) vagy klasszikusan fűtésre (értsük: tartós mínuszok) optimalizált klímát gyártanak e vagy sem.  Legjobb esetben téliesítetten kínálják azokat a készülékeket amelyek az átmeneti időszakban alkalmasak temperálásra. Jellemzően a csepptálca fűtés (kültéri egység „aljánál” összegyűlő kondenzvíz megfagyását akadályozza meg) már minden valamirevaló klímamárka jellemzője, ettől még nem kell azt gondolnunk, hogy az adott készülék gazdaságosan és hatékonyan képes fűteni a nagy hidegek idején.

Az adat amire mégis nagy figyelemmel kell lennünk vásárláskor, és ez talán még az árkategóriánál is fontosabb: a teljesítmény/külső hőmérséklet arány, azaz a teljesítmény romlása a külső hőmérséklet függvényében!

A gondosan megválasztott készülék teljesítménye első benyomásra becsapós lehet, repkednek a jól hangzó SCOP és SEER számok, de valójában sok gyártó elfelejti egyértelműen feltüntetni a nyilvánvalót: a gép teljesítménye és hatékonysága nagymértékben függ a kinti és a benti hőmérséklettől. Akarhatunk mi -15 fokban 24 fokos szobahőmérsékletet elérni, ha a klímánk -15 fokon elveszíti teljesítményének 40 %-át, komoly csalódás érhet minket használat közben. Ezeket a készülékeket sokszor jó áron, fűtésre teljesen alkalmasnak tűnőnek állítják a gyártók. Sajnos ez nem így van, és komoly csalódást kelthet a jóhiszemű vásárlóban. Ne spóroljuk meg az energiát, hogy a megfelelő feladathoz és igényhez a megfelelő készüléket vásároljuk.

Az alábbiakban megpróbálunk bemutatni néhány a webshopunkban is megtalálható, valós adatokkal rendelkező készüléket és funkciójukat, illetve mire ajánljuk őket:

Cooper&Hunter ARCTIC széria

A Cooper & Hunter cég több mint 20 éves tapasztalattal rendelkezik a légkondicionálás területén és vezető szerepet tölt be a klímaberendezések piacán. A vállalat által gyártott termékeket a világ több mint 30 országába exportálják. A tengerentúli piacokra való belépése óta a Cooper & Hunter jól ismert márkává vált, amely Európában, Amerikában és számos más országban is erőteljes növekedést mutat.

Webshop link: https://webshop.aleronenergia.hu/product-category/cooperhunter/arctic/

  • Átmeneti fűtésre és kiegészítő fűtésként alkalmazható, nagy energiahatékonyságú gép (A+++)

  • Teljesítmény romlása -10 oC-on mindössze 20%-os, ami hazánk éghajlatát tekintve egy kompromisszumos, ár/érték arányban jó döntés lehet, főleg egy jól szigetelt ház esetében

  • Wifi vezérlés a kényelemért, és a tudatos klímahasználatért

  • Elérhető modellek: 2,7kW , 3,5kW , 5,2kW , 7,1kW

Fisher NORDIC széria

A világ jelenlegi klímaberendezés gyártása 3 régióban összpontosul: Korea, Thaiföld és Kína. A Fisher portfóliója több gyárban kerül legyártásra. Köztük olyan kínai vezető gyárakban is, ahol több mint 100 ismert márka között a legismertebb japán berendezések vagy akár Gree és Midea termékek is készülnek. Ez a kiemelkedő szakmai háttér a kiváló minőség egyik biztosítéka!

A Fisher klíma olyan berendezéseket takar, melyek stabil és megbízható hűtőkörükkel alapozzák meg a termék alapfunkcióit és kedvező áron biztosítják a hűtést, fűtést vagy épp tisztább levegőt. Ma már közkedvelt és energiahatékony választás klímával fűteni teljes lakást, irodát akár több mono split klímák, akár multi split klímák telepítésével. A Fisher klímák az alap hűtő-fűtő funkciók rendkívül üzembiztos működése mellett a közkedvelt extra funkciókat nyújtják a berendezéseinket választó felhasználóknak.

Webshop link: https://webshop.aleronenergia.hu/product-category/fisher/nordic/

  • Kiemelkedően népszerű és kiváló energiahatékonyságú készülék (A+++ minősítés fűtés esetén is!)

  • Teljesítmény romlása -15 oC-on mindössze 10%, ami gyakorlatilag is képessé teszi fűtés kiváltására

  • Wifi vezérlés mint alapfelszereltség

  • Karterfűtés a kompresszoron

  • Elérhető modellek: 2,7kW , 3,5kW

Gree AMBER  és AMBER ROYAL szériák

A Gree hazánk és a világ első számú klímamárkája. A Gree Electric Appliances 1991-ben alakult a kínai Zhuhaiban, a világ legnagyobb lakossági klímagyára, éves szinten 60.000.000 klímaberendezés gyártókapacitással. Több mint 90.000 alkalmazottat foglalkoztat, 16 – a világ különböző részein levő – gyártócsarnokkal, 929 teszt laboratóriummal, és 96 kutatóközponttal. A Gree légkondicionálók a világ több mint 200 országában népszerűek.

Webshop link: https://webshop.aleronenergia.hu/product-category/gree/amber/

  • Kompromisszum nélküli átmeneti időszakra az Amber széria a legmegfelelőbb

  • A Gree Amber Royal széria a piacon egyedülálló a teljesítmény/külső hőmérséklet viszonylatban, -25 oC-on 0% a teljesítményromlás azaz hagyományos fűtés kiváltására alkalmas professzionális termék

  • Mindkét Gree széria A+++ energiahatékonyságú még extrém hőmérséklet tartományokban is

  • Wifi vezérlés

  • Elérhető modellek: 2,5kW ; 3,5kW ; 5,3kW

Mint fentebb látható, a webshopunkban lévő készülékek listáját úgy állítottuk össze, hogy minden felmerülő igényre megoldást tudjunk kínálni. Tudjuk, hogy  a fűtésre optimalizált, vagy kiegészítő fűtésre alkalmas klímák esetében sem egyszerű a választás, ezért ha klímával korszerűsítené fűtésrendszerét, de bizonytalan a megfelelő készülék kiválasztásában, keressen minket bizalommal, hogy a legjobb és leggazdaságosabb megoldást tudjuk biztosítani Önnek!

Balázs Mátéka
Balázs Mátéka
2024-03-01
Csak pozitívumot tudok velük kapcsolatban mondani! Tőlük érkezett a legjobb ajánlat napelemes rendszerre, szakember jött ki felmérni, az engedélyek megérkezése után napokon belül telepítettek és fél évvel a beüzemelés után is készséggel és gyorsan reagálnak a kéréseimre!
Kata Ferencz
Kata Ferencz
2023-11-19
Hozzáértő és felkészült csapat, csillagos hatos! Nem szoktam vélemény írni, de ők megérdemlik. Alapos felmérés, folyamatos kommunikáció és tájékoztatás, gyorsaság, hatékonyság. Minden kolléga udvarias, segítőkész és felkészült. Köszönjük szépen a magas minőségű szolgáltatást minden kollégájuknak, akik támogattak minket a napelem telepítés során. Remek csapat, és sok cég példát vehetne róluk.
Erika Bogdán
Erika Bogdán
2023-11-08
Nagyon jó csapat! Udvariasak, segítőkészek, rugalmasak, gyorsan és precízen végzik munkájukat. Ez érvényes az irodában és a területen dolgozókra egyaránt! Csak ajánlani tudom őket mindenkinek!
Tünde Bócsóné Lőrincz
Tünde Bócsóné Lőrincz
2023-08-25
Csak ajánlani tudom mindenkinek!!!! Az ügyintézők nagyon kedvesek aranyosak, a telepítő csapatnak minden tiszteletem mert a forróság ellenére is felmentek a tetőre,gyorsan és precízen megcsináltak mindent. A legjobb választás volt az Aleron Energia.
János Varró
János Varró
2023-07-28
Szuper csapat, egyedi igényekre is figyelnek, külön elismerés a gyors kivitelezésért, és azért mert mindegyikük kutyabarát :) Csak ajánlani tudom Őket!
Mihály Nagyfejeő
Mihály Nagyfejeő
2023-07-21
Hosszabb ideig vacilláltam a belevágjak-e napelem telepítésbe! Miután eldöntöttem, kereséseim során rátaláltam az Aleron Energia Kft-re. Jó döntés lett, a csapat minden tagja remek munkát végzett! A kapcsolattartás ,ügyintézés, felmérés, kivitelezés minden,minden flottul zajlott. Remek csapat,köszönet,és gratuláció Nekik! Ha lesz, vagy lenne még hasonló munka, ami a profiljukba vág Őket választanám ! Minél több napsütést ,hogy legyen munkájuk, és termeljen a rendszerem!
Valéria Konrád
Valéria Konrád
2023-07-05
Szuper csapat!!! Mi otthon se voltunk,a szüleim voltak otthon mikor jöttek telepíteni. Kedves ,figyelmes dolgozók jöttek. S már az első megbeszéléskor is tudtuk , hogy jó lesz minden mert mindent át beszéltünk. Nem az volt hogy sietek...türelmesen meghallgata a felmérő kolléga mit szeretnénk. Teljeskörű ügyintézés és kivitelezés!! Ajánljuk mindenkinek, ha napelem akkor Aleron Energia! Köszönjük! Kohári Lajos és Valéria
Árpád Nagy
Árpád Nagy
2023-03-23
Kifogástalan, gyönyörű munkát végeztek az Aleron Energia Kft. szakemberei. Pár óra alatt olyan minőségben készültek el a telepítéssel, hogy öröm felnézni a tetőre. Nagy segítség volt számomra, hogy az összes adminisztrációt, engedélyeket Ők intézték. Köszönöm a kiváló, tökéletes munkájukat, és azt a mai világban szokatlanul szimpatikus módot, ahogy az ügyfelekről gondoskodnak. Mindenkinek csak ajánlani tudom az Aleron Energia Kft-t.

Energiatakarékos fűtés klímával

Napelemmel még jobban megéri!

Miért éri meg klímával fűteni?

  • A klímával való fűtés más fűtési módokkal összehasonlítva jóval költséghatékonyabb.
  • A napelem vagy egyéb megújuló energiaforrás használata esetén pedig mindegyiknél kisebb a környezetterhelése.
  • A klímának sokkal kisebb a beruházási költsége, mint bármilyen gáz-, fa vagy más egyéb tüzelésű berendezésnek, nincs szükség engedélyeztetésre, tervezésre.
  • A nyári időszakban bónuszként hűtésre is felhasználhatjuk.
KLÍMA WEBSHOP