A KAP Stratégiai Terv részeként elindult a Feldolgozó üzemek komplex fejlesztésének támogatása (KAP-RD04A-RD04B-1-24) a nagyobb vállalkozások számára. A kisebb cégek sem maradtak ki, számukra elérhető a Feldolgozó üzemek fejlesztésének támogatása (KAP-RD04a-RD04b-2-24) pályázat, amely kevesebb kötelező vállalással és könnyített feltételekkel biztosít támogatást. E pályázat célja az élelmiszer-feldolgozás vállalati hatékonyságának növelése, a mezőgazdasági termékek értéknövelése és piacra jutásának elősegítése technológiai fejlesztésekkel. Emellett kiemelt cél az energia-önellátás növelése és az energiafüggőség csökkentése környezetbarát technológiák alkalmazásával.

Kik pályázhatnak?

Pályázni olyan vállalkozások tudnak, amelyek Magyarországon székhellyel vagy fiókteleppel rendelkeznek, és a támogatási kérelem benyújtását megelőzően legalább egy teljes lezárt üzleti évet fel tudnak mutatni.

Továbbá pályázhatnak mezőgazdasági őstermelők, őstermelők családi gazdaságai, szövetkezetek, termelői csoportok, termelői szervezetek, termelői integrációs szervezetek, szociális szövetkezetek és vadásztársaságok is.

A pályázatok a vállalkozások méretétől függetlenül benyújthatók! Támogatási kérelmet kollektív beruházás keretében is be lehet nyújtani. Fontos, hogy egy pályázó több üzemére is igényelhet támogatást különböző megvalósítási szakaszokban, így egy pályázó több üzeme is részesülhet támogatásban!

A Feldolgozó üzemek fejlesztésének támogatásának mértéke

A kisebb vállalkozások számára ajánlott “Feldolgozó üzemek fejlesztésének támogatása” pályázat keretösszege 50 milliárd forint. Ezt ugyanazon két célterület mentén osztják el, mint a komplex pályázat esetében. Az 1. célterület a mezőgazdasági termékek értéknövelését és piacra jutását elősegítő technológiai fejlesztések támogatása, amelyre 45 milliárd forintot különítettek el. További 5 milliárd forintot a mezőgazdasági termékek értéknöveléséhez kapcsolódó zöld beruházások támogatására szánnak. Az igényelhető vissza nem térítendő támogatás összege legfeljebb 200 millió forint, 50-70%-os támogatási intenzitással. Ebben a pályázatban is lehetőség van előleg igénylésére, a meghatározott támogatási összeg legfeljebb 25%-áig vagy maximum 50 millió forintig.

Önállóan támogatható tevékenységek

A TEÁOR 10 és 11 besorolású tevékenységekhez kapcsolódó fejlesztések magukban foglalják az élelmiszer-feldolgozó üzemekben szükséges termelési és/vagy élelmiszeripari termékek előállításához szükséges beruházásokat. Például a borászati üzemek esetében a szőlő feldolgozásához, mustkezeléshez, bor-, pezsgő-, illetve habzóbor készítéséhez, kezeléséhez, tárolásához, érleléséhez és kiszereléséhez kapcsolódó fejlesztések is támogatottak. Emellett takarmány előállító üzemek fejlesztése, takarmány előállításhoz kapcsolódó tevékenységek támogatása is lehetséges. A mézkiszerelés, gyapjúfeldolgozás, kenderfeldolgozás vagy trágyafeldolgozás területén működő üzemek fejlesztése szintén támogatható. Ezen belül a következő tevékenységekre lehet igényelni támogatást:

  • új eszközök, gépek beszerzése, új technológiai rendszerek kialakítása
  • gyártásközi- és végtermékek minőségét szolgáló új eszközök, laboreszközök beszerzése, technológiai rendszerek kialakítása
  • üzemen belüli anyagmozgatáshoz, raktározáshoz, csomagoláshoz szükséges új eszközök beszerzése
  • áruszállításra használható teherautók és furgonok (N járműkategória) beszerzése, legfeljebb nettó 55 millió Ft értékben
  • épületek, építmények építése, kialakítása, bővítése
  • energetikai hatékonyságnövelést nem célzó korszerűsítések, felújítások
  • épületek, építmények hőtechnikai adottságainak javítása, hőveszteség csökkentése
  • épületek, építmények fűtési, hűtési, használati melegvíz és világítási rendszerek korszerűsítése
  • technológiai folyamatok, gépek, berendezések energetikai korszerűsítése
  • fűtési/hűtési energiaigény, használati melegvíz igény, villamos energia igény részbeni vagy teljes kielégítése megújuló energiaforrásból (napkollektor, biomassza alapú és hőszivattyús rendszerek, geotermikus energia, biogáz termelés, anaerob, biogáz termeléssel együtt járó szennyvízkezelési technológia kialakítása, napelemes rendszer, szélenergia)

Pályázzon Elsőként: Keressen Minket!

Ha vállalkozása tervezi a napelemes beruházást, ne hagyja ki ezt a kiváló lehetőséget! Az elsők között pályázhat növelheti az energia-önellátását és az energiafüggőségét csökkentheti környezetbarát technológiák alkalmazásával.

Ne maradjon le a lehetőségekről – válassza a zöld energiát, és éljen a pályázat által nyújtott előnyökkel!

aleron szolgáltatások

Országszerte egyre többen választanak minket!

Mi biztos kézzel, teljeskörűen segítjük a teljes ügymenetet.

Önnek csak annyi dolga van, hogy felvegye velünk a kapcsolatot!

És hogy miért minket válasszon?

Partnere leszünk a teljes folyamat során

Bár sokan azt gondolják, hogy a napelem telepítés lényegében csak néhány panel elhelyezése a tetőn és egy-két kábel, illetve átalakító összekötése, ám ettől sokkal többről van szó. Tény, hogy jó néhány kivitelező cég csupán a konkrét kivitelezéssel hajlandó törődni, ám a folyamatok ettől jóval összetettebbek. Az ideális cég ugyanis együtt fejlődik a változásokkal és az ügyfeleknek teljeskörű szolgáltatást nyújt, melyben a háttérmunkák is ugyanúgy beletartoznak, mint a műszaki feladatok.

Az Aleron Energia csapata a teljes folyamat során az ügyfelek rendelkezésére áll, az előzetes konzultációtól a rendszerek beüzemeléséig. A szolgáltatások körébe tehát ugyanúgy beletartozik az ügyintézés, a tervezés, mint a telepítés vagy épp az utólag műszaki támogatás. Cégünk tehát végig fogja az ügyfelek kezét, hogy ne tévedjenek el a napelemes rendszerek és a kapcsolódó szabályozások labirintusában.

Stabil háttér és referenciák

Megrendelőként talán ez ellenőrizhető a legnehezebben, mégis érdemes megtudni azt, hogy egy cég háttere mennyire stabil, akár pénzügyi értelemben is. Ezzel kapcsolatban sajnos sok negatív példát tapasztaltunk mi magunk is az utóbbi időben, mikor addig abszolút stabilnak tűnő cégek hullottak ki a rostán a piac zsugorodása miatt. Az Aleron Energia azonban továbbra is a partnerek rendelkezésére áll, lekövetve az aktuális változásokat. Ám mégis az a legbiztosabb, ha helyettünk a referenciáink és partnereink véleménye beszél.

Minőségi termékek és támogatás

A napelemes rendszerek számos részegységből állnak, melyek mindegyike esetén kiemelten fontos a minőség. Ez még akár az olyan apró dolgok esetében is létfontosságú, mint a tetőkre kerülő rögzítések vagy épp csavarok. Cégünk minden tekintetben minőségi alapanyagokkal és eszközökkel dolgozik, így a rendszerek működése hosszútávon is garantálható. Ha partnereink valamivel kapcsolatban mégis problémát tapasztalnak, szakmai tanácsadóink és szerviz csapatunk is rendelkezésre áll a rendszerek telepítését követően is.